Maso Demi glace

1 položek celkem
Silák hovězí demi-glace 150 ml
199 Kč / ks

Základem Siláka demi-glace je hovězí vývar z...

246

Demi glace1

Demi-glace je silná hnědá omáčka, velmi silný vývar, který po vychladnutí želíruje. Demi-glace se používá všude tam, kde chceme zvýraznit masovou chuť. Hodí se ke všem druhům omáček, ke všem druhům masa (telecí, hovězí, kuřecí, vepřové atd.). Například: zvěřinové ragů, houbové omáčky, omáčky ke steakovým masům. 
 
V domácí kuchyni se místo demi-glace většinou přidává do omáček kostka bujónu. Pokud ale někdo zkusí bujón nahradit pravou demi-glace, už se k umělému dochucovadlu jen tak nevrátí. Jedním z důvodů, proč doma používáme hlavně kupované bujóny, je časová náročnost přípravy demi-glace. Ta není náročná na suroviny, ale především na čas, vyžaduje nejméně 24 hodin pomalého vaření.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení