Pečící forma - Minibábovka 4 kusy

Ručně vyráběná keramická forma určená pro pečení. Lze použít i jako dekorační misku. ( Jedná se o 4 kusy )

Barva formy
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Na dotaz Na dotaz Skladem Na dotaz Na dotaz Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
12.9.2025 12.9.2025 2.9.2025 12.9.2025 12.9.2025 Zvolte variantu
Kód: 1242/FIA 1242/STA 1242/SLU 1242/JET 1242/VLC Zvolte variantu
999 Kč / sada
Pečící forma - Minibábovka 4 kusy
Pečící forma - Minibábovka (Slunečnicová)
Ruční výroba Jihočeský
1 pobočka v ČR
1 pobočka v ČR
Zastavit se můžete také osobně na naší pobočce.
3904 položek skladem
3904 položek skladem
Připravené k rychlému doručení k vám domů.
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Při nákupu nad 1200 Kč platíme dopravu my!
Farmářské produkty
Farmářské produkty
Všechny naše produkty, jsou dělané farmáři. Etikety jsou lepeny ručně.

Formičky vycházející z typického tvaru bábovky. K všestrannému užití, poslouží skvěle při pečení muffinového těsta, ale i k přípravě oblíbených slaninovo sýrových košíčků.

ZÁKLADNÍ PARAMETRY
Hmotnost: 0.9 kg
Rozměry: průměr 12cm, výška 6cm

POSTUP VÝROBY FOREM
Bábovka je vyrobená šikovným hrnčířem, který ji vyleje do ručně vyrobené formy, rozpracovaná forma musí několik týdnů vysychat a potom se minimálně 2x vypaluje. První vypalování je bez glazury, vypaluje se holá hlína při teplotě nad 900°C. Po prvním pálení musí forma pomalu chladnout, pozvolné ochlazování ze začátku probíhá ve vypnuté, neotevřené peci. Když teplota klesne na pár desítek stupňů, vyndává se z pece, nechá se úplně vychladnout a potom je možné ve výrobním procesu pokračovat. Nanáší se glazura a forma se opět nechá vysychat (proces vysychání je už relativně krátký, nejedná se o týdny). Po vyschnutí přichází druhé vypalování, tentokrát teplota přesahuje 1000°C. Po vypalování se forma nechává opět pomalu vychladnout. Proces vychlazování je stejný jako po prvním pálení. Až forma vychladne, je připravena na distribuci k zákazníkovi.

JAK PEČOVAT O FORMU
Forma se může umývat v myčce, umyvadle nebo ve dřezu, neumývat drátěnkou, ani nedrhnout pískovými čisticími prostředky. Formu nevystavujte prudkým tepelným změnám, může prasknout!
Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury nejsou závadou (jedná se o ruční výrobu).

 

Vzhledem k ruční výrobě nemusí mít forma vždy ideálně kruhový tvar.

Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury nejsou závadou (jedná se o ruční výrobu).

RECEPT 

Náš oblíbený rychlý recept na bábovkové těsto do "včelkové formy" je následující:
230 g polohrubé mouky
1 sklenička (200 ml) oleje
1 sklenička (200 ml) mléka
3 vajíčka
1 prášek do pečiva
1 sklenička cukru krupice nebo krystal
1 vanilkový cukr
vanilkový extrakt
citrónová kůra

Postup: Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do husté pěny. Vedle v míse si vyšleháme žloutky s cukrem, potom postupně přidáváme ostatní ingredience a nakonec přidáme vyšlehané bílky, které opatrně zapracujeme do těsta. Pečící formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou nebo krupicí. Těsto nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů zhruba 75 minut. Po upečení ještě horkou bábovku vyklopíme a můžeme lehce posypat moučkovým cukrem.
Okraje jsou dozlatova upečené a křupavé, zatímco uvntiř je buchta krásně vláčná.
Recept si samozřejmě můžete "vytunit" dle svého. Přidat do těsta lze třeba oříšky, kandované ovoce, čokoládu, hrozinky, rum, kakao, tvaroh atd.
Doporučujeme podávat s dobrou kávou, kakaem nebo čajem.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Doplňkové parametry

Kategorie: KERAMIKA
Záruka: 2 roky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola