Pečící forma s motivem včely

Kód: 924
1 199 Kč / ks
Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do:
7.12.2022

Ručně vyráběná keramická forma určená pro pečení. Lze použít i jako dekorační misku.

Zpestřete si domácí pečení. Forma na pečení s motivem včelky je skvělá alternativa klasické "nudné" bábovky. Forma je krásně lehoučká a přesto bytelná. Velikost pečící formy je tak akorát, ani příliš malá, ani velká. Kvalitní materiál Vám zajistí skvělý výsledný produkt a zároveň udělá na kuchyňském stole velkou parádu. Ovšem ne dlouho, protože rychle zmizí :-) Věřte nám, že už nebudete chtít péct v ničem jiném. Forma má lesklou glazuru. Lze umývat v myčce.

Detailní informace

Detailní popis produktu

ZÁKLADNÍ PARAMETRY
Hmotnost: 0.9 kg
Rozměry: 27 × 17 × 9 cm

POSTUP VÝROBY FOREM
Bábovka je vyrobená šikovným hrnčířem, který ji vyleje do ručně vyrobené formy, rozpracovaná forma musí několik týdnů vysychat a potom se minimálně 2x vypaluje. První vypalování je bez glazury, vypaluje se holá hlína při teplotě nad 900°C. Po prvním pálení musí forma pomalu chladnout, pozvolné ochlazování ze začátku probíhá ve vypnuté, neotevřené peci. Když teplota klesne na pár desítek stupňů, vyndává se z pece, nechá se úplně vychladnout a potom je možné ve výrobním procesu pokračovat. Nanáší se glazura a forma se opět nechá vysychat (proces vysychání je už relativně krátký, nejedná se o týdny). Po vyschnutí přichází druhé vypalování, tentokrát teplota přesahuje 1000°C. Po vypalování se forma nechává opět pomalu vychladnout. Proces vychlazování je stejný jako po prvním pálení. Až forma vychladne, je připravena na distribuci k zákazníkovi.

JAK PEČOVAT O FORMU
Forma se může umývat v myčce, umyvadle nebo ve dřezu, neumývat drátěnkou, ani nedrhnout pískovými čisticími prostředky. Formu nevystavujte prudkým tepelným změnám, může prasknout!
Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury nejsou závadou (jedná se o ruční výrobu).

 Forma včela

RECEPT 

Náš oblíbený rychlý recept na bábovkové těsto do "včelkové formy" je následující:
230 g polohrubé mouky
1 sklenička (200 ml) oleje
1 sklenička (200 ml) mléka
3 vajíčka
1 prášek do pečiva
1 sklenička cukru krupice nebo krystal
1 vanilkový cukr
vanilkový extrakt
citrónová kůra

Postup: Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do husté pěny. Vedle v míse si vyšleháme žloutky s cukrem, potom postupně přidáváme ostatní ingredience a nakonec přidáme vyšlehané bílky, které opatrně zapracujeme do těsta. Pečící formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou nebo krupicí. Těsto nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů zhruba 75 minut. Po upečení ještě horkou bábovku vyklopíme a můžeme lehce posypat moučkovým cukrem.
Okraje jsou dozlatova upečené a křupavé, zatímco uvntiř je buchta krásně vláčná.
Recept si samozřejmě můžete "vytunit" dle svého. Přidat do těsta lze třeba oříšky, kandované ovoce, čokoládu, hrozinky, rum, kakao, tvaroh atd.
Doporučujeme podávat s dobrou kávou, kakaem nebo čajem.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Doplňkové parametry

Kategorie: PRO RADOST
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 1 kg
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
DL Avatar autora | 24.5.2022
Krásná pečící forma. Radost péct.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: