Děkujeme všem za přízeň a hodnocení našeho obchodu.

Pečící forma - Minibábovka 4 kusy

Kód: 1242/FIA 1242/STA 1242/SLU 1242/JET 1242/VLC Zvolte variantu
Ruční výroba Jihočeský
999 Kč / sada
Na dotaz Na dotaz Na dotaz Na dotaz Na dotaz Zvolte variantu
Barva formy
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
14.5.2024 14.5.2024 14.5.2024 14.5.2024 14.5.2024 Zvolte variantu

Ručně vyráběná keramická forma určená pro pečení. Lze použít i jako dekorační misku. ( Jedná se o 4 kusy )

Detailní informace

1 pobočka v ČR
1 pobočka v ČR
Zastavit se můžete také osobně na naší pobočce.
3904 položek skladem
3904 položek skladem
Připravené k rychlému doručení k vám domů.
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Při nákupu nad 1200 Kč platíme dopravu my!
Farmářské produkty
Farmářské produkty
Všechny naše produkty, jsou dělané farmáři. Etikety jsou lepeny ručně.

Detailní popis produktu

Formičky vycházející z typického tvaru bábovky. K všestrannému užití, poslouží skvěle při pečení muffinového těsta, ale i k přípravě oblíbených slaninovo sýrových košíčků.

ZÁKLADNÍ PARAMETRY
Hmotnost: 0.9 kg
Rozměry: průměr 12cm, výška 6cm

POSTUP VÝROBY FOREM
Bábovka je vyrobená šikovným hrnčířem, který ji vyleje do ručně vyrobené formy, rozpracovaná forma musí několik týdnů vysychat a potom se minimálně 2x vypaluje. První vypalování je bez glazury, vypaluje se holá hlína při teplotě nad 900°C. Po prvním pálení musí forma pomalu chladnout, pozvolné ochlazování ze začátku probíhá ve vypnuté, neotevřené peci. Když teplota klesne na pár desítek stupňů, vyndává se z pece, nechá se úplně vychladnout a potom je možné ve výrobním procesu pokračovat. Nanáší se glazura a forma se opět nechá vysychat (proces vysychání je už relativně krátký, nejedná se o týdny). Po vyschnutí přichází druhé vypalování, tentokrát teplota přesahuje 1000°C. Po vypalování se forma nechává opět pomalu vychladnout. Proces vychlazování je stejný jako po prvním pálení. Až forma vychladne, je připravena na distribuci k zákazníkovi.

JAK PEČOVAT O FORMU
Forma se může umývat v myčce, umyvadle nebo ve dřezu, neumývat drátěnkou, ani nedrhnout pískovými čisticími prostředky. Formu nevystavujte prudkým tepelným změnám, může prasknout!
Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury nejsou závadou (jedná se o ruční výrobu).

 

Vzhledem k ruční výrobě nemusí mít forma vždy ideálně kruhový tvar.

Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury nejsou závadou (jedná se o ruční výrobu).

RECEPT 

Náš oblíbený rychlý recept na bábovkové těsto do "včelkové formy" je následující:
230 g polohrubé mouky
1 sklenička (200 ml) oleje
1 sklenička (200 ml) mléka
3 vajíčka
1 prášek do pečiva
1 sklenička cukru krupice nebo krystal
1 vanilkový cukr
vanilkový extrakt
citrónová kůra

Postup: Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do husté pěny. Vedle v míse si vyšleháme žloutky s cukrem, potom postupně přidáváme ostatní ingredience a nakonec přidáme vyšlehané bílky, které opatrně zapracujeme do těsta. Pečící formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou nebo krupicí. Těsto nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů zhruba 75 minut. Po upečení ještě horkou bábovku vyklopíme a můžeme lehce posypat moučkovým cukrem.
Okraje jsou dozlatova upečené a křupavé, zatímco uvntiř je buchta krásně vláčná.
Recept si samozřejmě můžete "vytunit" dle svého. Přidat do těsta lze třeba oříšky, kandované ovoce, čokoládu, hrozinky, rum, kakao, tvaroh atd.
Doporučujeme podávat s dobrou kávou, kakaem nebo čajem.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Doplňkové parametry

Kategorie: KERAMIKA
Záruka: 2 roky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: